För dig som boende

Leva Bo stödboende för kvinnor i Gunnilse, Göteborg

 

Boende med eget rum, man delar dusch och toalett

Leva Bo stödboende har 4 platser i en mysig villa i Gunnilse. Vi tar bara emot kvinnor. Alla har eget rum och man delar toalett och dusch. I huset finns förutom rymligt kök flera gemensamhetsutrymmen med bl a TV.

Adress, Kommunikationer

Leva Bo stödboende för kvinnor ligger i Gunnilse, ca 25 minuter Göteborgs Central.

Till Leva Bo kommer du med buss från Göteborg C till Gunnilse och därifrån ca 1 km promenad.

Vad ska jag ha med mig?

Ta med kläder och hygienartiklar och vad du behöver för att kunna leva ett aktivt liv enligt din förmåga.
Våra rum är utrustade med säng och sängkläder, handduk, fåtölj, skrivbord, lampa, skåp för kläder.

När du kommer till oss

När du kommer hit träffar du en av vår personal för inskrivning. Då går vi igenom praktiska saker som dina kontaktuppgifter, du visas runt i huset och får ett rum. Vi pratar om det förhållningssätt och de regler som gäller på Leva Bo och du lämnar urinprov. Om du har mediciner går vi även igenom din medicinlista. Vi pratar om din hälsa och vilket stöd du behöver.

Vi tar gärna emot studiebesök innan placering, men det är inget måste.

Måltider och kost

Vi har personal som ansvarar för köket, men som boende har du både stor möjlighet att påverka. Våra boende brukar oftast laga maten gemensamt eller i turordning. Vi är ett litet boende och fungerar som en familj där de som bort just då hittar sina rutiner och gemensamma förhållningssätt.

Personal

Personal planeras utifrån de boendes behov av stöd och hjälp över dygnet. Normalt bemannat kväll och natt på helgen. Därutöver finns alltid en personal på plats på vårt näraliggande boende i Agnesberg samt en personal i beredskap.

Vilket stöd får du på Leva Bo

Syftet med ditt boende på Leva Bo är att du hos oss ska får det stöd som stärker dina resurser att leva ett självständigt liv med ett eget, eller mer självständigt boende efter att du bott hos oss.

Vårt stöd varierar beroende på uppdraget och är individuellt utformat. Det kan omfatta t ex ADL-träning, stöd i kontakter med myndigheter och vård, stöd i att söka egen bostad, stöd i att upprätthålla ett drogfritt liv, stöd  för att påbörja eller avsluta arbetsträning eller studier.

Besök

Ordinarie besökstid är på helgerna kl. 11-16. Alla besök ska vara föranmälda och godkänd av ansvarig personal. I undantagsfall beviljas besök under vardagar.

TV och wifi

Vi har gemensam TV. Wifi finns.

Kontrakt och 0-tolerans samt visitation

Alla boende som kommer till Leva Bo skriver på ett kontrakt med gemensamma förhållningsregler för att du som boende ska veta vilka regler som gäller för dig och alla andra boende och personal på Leva Bo. Du ska känna dig trygg när du bor på Leva Bo. Kontraktet omfattar bl a 0-tolerans mot alkohol och droger, regler för hot och våld, mobbning, sexuella trakasserier mm.

Kontraktet innebär också att du godkänner att vi får gå igenom din packning och att du lämnar alkohol- och drogprov.